Privatperson? Besök Vinga Home

Julklappen – en investering

Att ge bort en julklapp till kunder och anställda kan uppfattas som en direkt kostnad, men den är enkelt och effektivt sätt att visa att man bryr sig. Att visa sin uppskattning genom en julklapp motiverar anställda och kan skapa nya kundrelationer. Det handlar inte om att ge bort något som kostar mycket, det är tanken som räknas. Om du tycker det är svårt att hitta en passande julklapp, tveka inte på att höra av er eller läs vår guide nedan.

Att tänka på när man skall välja julklapp till kunder & anställda

En julklapp till anställda eller kunder kan vara ett svårt beslut. Att köpa julklapp till sin egen familj kan vara svårt nog, det är många saker att ta hänsyn till och alla vill givetvis att deras julklapp ska bli uppskattad av mottagaren. För att underlätta ditt beslut kring julklapp har vi satt ihop en kort guide till några saker som kan vara bra att tänka på innan du gör ditt val.

1. Hur många personer är det som du köper julklappar till?
Om du köper till fler än 100 personer bör du tänka på att vara ute i god tid. Dels får du mer för dina pengar, men du har också möjligheten att göra er julklapp mer personlig med exempelvis ett vykort med julhälsning eller förpackning där ni kan bestämma design.

2. Vem är det du köper julklappar till?
Köper du till en kund kan det vara bra att tänka lite bredare och köpa en produkt som passar alla, exempelvis något till köket eller en pläd till soffan. Är du osäker kan du alltid välja ett gåvokort, där mottagaren själv väljer sin julklapp. Ska du köpa till företagets anställda kan det vara uppskattat att vara mer personlig, särskilt om du har personlig kontakt med samtliga på företaget.

3. Budget för julklappar?
Vad har ni för budget för julklapp? Det går att hitta julklappar från 20kr och uppåt, men det finns några saker att tänka på. Om du köper till företagets anställda är gåvan avdragsgill upp till 450 kr ink moms, eller 360 kr ex moms.

4. Hur och när vill vi ha julklapparna levererade?
Oavsett när ni tänkt att dela ut er julklapp rekommenderas att ha den på plats i god tid, gärna med en veckas framförhållning. Även om ni bestämt er för vilken julklapp det blir i september och lagt ordern då, kan man få en senare leverans. Vi skickar era julklappar med det fraktbolag som ni önskar, alternativt att vi väljer det som är mest kostnadseffektivt till er leveransadress.

5. Förpackning & upplevelse
Lika viktigt som det är att hitta en gåva som är prisvärd och av hög kvalitet, lika viktigt är det att den förmedlar alla de egenskaper en julklapp skall göra. Därför är det oerhört viktigt att varan levereras förpackad i fina kartonger och att ni eventuellt packar med ett julkort eller något annat som förhöjer känslan. I princip alla våra produkter kommer mycket exklusivt förpackade.

6. Fråga någon med erfarenhet om julklappar
Vill ni ha konkreta tips på julklappar inom ett visst prissegment kan ni klicka in under sortiment på vår webbplats. Där kan ni söka i produkterna på både pris men också andra variabler. Vill ni ha hjälp med förslag på julklappar eller om ni har frågor så kontakta oss eller vänd dig till er återförsäljare av julklappar och produktmedia. Tillsammans med återförsäljaren tar vi fram förslag som passar just er.

Lycka till med er investering i personal & kunder.