Privatperson? Besök Vinga Home

Vinga

Grilltips

Våren har kommit i full fart och det är stor tid att samla vänner, familj och ta fram grillen. Vi har skrivit ett recept som kommer skapa sommarkänslor redan under våren samtidigt som det imponerar på nära och kära.

Pimientos de Padrón

Pimientos de padrón är små gröna paprikor som blir fantastiskt goda att grilla. Perfekt som ett tilltugg innan maten, vi bjuder också på ett recept på en härlig drink till. Så här brukar vi göra.

Det här behöver du:

- 300g Pimientos de Padrón
- Olivolja
- Flingsalt

Gör så här:

1. Skölj paprikorna i vatten och låt dem torka.
2. Lägg dem därefter i en skål tillsammans med olivoljan och blanda runt ordentligt.
3. Placera paprikorna i en grillkorg, förslagsvis vår grillkorg mendoza och grilla på medelvärme tills paprikorna fått en fin färg.
4. Placera på ett fat eller en tallrik och strö över flingsalt, redo att serveras!

Mojito

Mojito är en härligt syrlig och fräsch drink som passar utmärkt i värmen. Vi har några tips för att få till en bra mojito. Första tipset är att koka sockerlag, det är 1 del vatten 1 del socker. Du får en något sötare drink men framförallt får du en bättre fördelning av sockret.

Det här behöver du:

- 1 lime
- 8 cl sockerlag
- 1 matsked rörsocker
- ¼ kruka mynta
- ½ L sodavatten
- 8cl ljus rom
- Krossad is

Gör så här:

1. Tvätta och skär limen i kuber. Muddla (det vill säga krossa försiktigt) limen, sockerlag och sockret i glaset. Rör tills sockret har löst sig.
2. Muddla myntan försiktigt så att den inte bryts i för små bitar.
3. Blanda myntan med limen och ­sockret och tillsätt rom. Häll i sodavatten, ta lite åt gången under försiktig omrörning och smaka gärna av.
4. Tillsätt den krossade isen i glasen. Häll blandningen över och garnera med myntablad. Servera direkt.